Profil

Rólunk

A budapesti (Magyarország) székhelyű GIMEK Zrt., a G.I. HOLDING vállalata, légkondicionálókat, légkezelő és szellőztető berendezéseket gyárt.

A vállalat, melyet a Szanyó család alapított 1994-ben, a legkiválóbb minőséget képviselő nemzetközi márkákkal létesített együttműködést. 2009-ben csatlakozott a fűtés-, szellőzés- és klímatechnikai iparágban több évtizedes tapasztalattal rendelkező G.I. HOLDING vállalatcsoporthoz, amely átszervezte gyáregységeit, és bővítette a cég termelőkapacitását.

A cég, a vállalatcsoport minőségi színvonalának ismeretében, és tapasztalt és hozzáértő dolgozóinak segítségével szervezeti felépítését is tökéletesítette, hogy a piac igényeit erősen specializált céltermékekkel tudja kielégíteni.

DSC03648.JPG

HVAC termékek

A GIMEK Zrt. olyan szakembergárdával dicsekedhet, amely az elemzés, tervezés során a legkorszerűbb szoftverek és különleges műszaki eszközök felhasználásával az Ügyfelek minden igényére képes személyre szabott rendszereket kínálni. Ez az üzleti hozzáállás teszi lehetővé, hogy a vállalat a minőség tekintetében a lehetséges legmagasabb szintű eredményeket érje el, a gyártási költségek korlátozása és az energiahatékonyság elősegítése mellett.

A berendezések minden gyártási fázisa teljes ellenőrzés alatt folyik, ez az Ügyfelekkel való szoros együttműködésre alapuló, egyedi termékek kidolgozására ad lehetőséget. Ezáltal igen magas minőségi színvonalat tudunk elérni, ami nem sok más vállalat sajátja.

DSC03536-HDR.jpg

Az iparág

A GIMEK Zrt. kiváló minőséget képvisel a légkezelő és roof top berendezések gyártása terén. A tervezéstől kezdve, a minden egyes ügyfél sajátos igényeinek figyelmes elemzésén át, a teljes gyártási folyamatot követve, a cég a különféle vázszerkezetek és szerelvények előállítására speciális célgépekkel (lyukasztó, lemezvágó, élhajlító gépek és panelhabosítók) rendelkezik. A különféle gépegységek összeszerelésére hat szerelőállomást alakított ki, melyek legalább havi 200 egység legyártását teszik lehetővé.

Magasan képzett szakemberekből álló csapat foglalkozik a hőcserélőkhöz való csőtekercs-gyártással, a hűtőkör-szereléssel, a készülékek belső kábelszerelésével és a gyártmányok végső minőség-ellenőrzésével.

Szakmai tapasztalat

A GIMEK Zrt. a közelmúltban újjászervezett gyártelepet, (teljes felülete mintegy 15.000 m², ebből 10.500 m² fedett) valamint Budapesten irodát üzemeltet. A légkezelő központokból 83, modulrendszerű modell készül, ezek légtömegárama 1.000 m³/h és 150.000 m³/h közötti, széles körű alkalmazási lehetőségekkel, de magasan az egyedi igényekre szabható berendezések is rendelkezésre állnak.

A kínálat részét képezik a dupla szendvicsfalú, 25 - 50 mm vastagságú, standard és orvosi kivitelű panelok ugyanúgy, mint a különféle, passzív és aktív opcióval rendelkező hővisszanyerő egységek. Az ügyfelek egyedi igényeinek kielégítése érdekében különféle kiegészítők szerelhetők fel.

A rooftop berendezések 55 kW - 255 kW teljesítményben, 2,7 és 12,3 m³/s közötti légtömegárammal, előre festett, 50 mm-es szendvicspanelok felhasználásával készülnek.

A standard vagy kompakt egységeket hűtő vagy hőszivattyús változatban gyártjuk, amelyeket a megrendelés kívánalmai szerint légkezelő szekcióval és egyedi alkalmazásokhoz kiegészítőkkel látunk el.

Tervezés és minőség

A GIMEK Zrt. gyártórendszere folyamatos, szigorú ellenőrzés alatt áll, a lehető legmagasabb termelési minőség biztosítása érdekében.

Mérnökeink az Ügyfelekkel együtt dolgoznak a költséghatékony, magas szinten funkcionális és jó közérzetet biztosító egységek tervezésén. Rugalmasságunk lehetővé teszi bármely konstrukciós részlet olyan mérvű tökéletesítését, hogy annak hatásfoka elérje a rendeltetése által megkívánt színvonalat.

A berendezéseket a nagy terek egyszerű szellőztetésétől a legkorszerűbb technológiai rendszerek magasan specializált alkalmazásáig - például kórházak, steril terek, nanotechnológiát alkalmazó laboratóriumok és élelmiszeripari berendezések - terjedő rendeltetésre tervezték.

Minden egységet gondosan, energiatakarékosság és a hatékonyság figyelembevételével terveztek, és a hővisszanyerés különböző megoldásait alkalmazták.

DSC04008.JPG